Forbes´un 2024 milyarder listesinde kimler var?

Forbes´un bu hafta başında yayınlanan 2024 Dünya Milyarderler listesinde 42 İsrailli yer aldı. İsrail bu sayıyla listede kendi rekorunu kırmış oldu.

Dünya
4 Nisan 2024 Perşembe

Forbes’a göre, kumarhane patronu, 2021 yılında hayatını kaybeden Sheldon Adelson'un eşi Miriam Adelson dünyanın en zengin İsraillisi oldu.

Adelson, servetinin çoğunu Yahudilere bağış yapmak için harcıyor. Kumarhane şirketi Las Vegas Sands'te hisseleri bulunan Adelson, yakın zamanda NBA'den Dallas Mavericks basketbol kulübünü satın aldı. 

Listeye göre Adelson'un serveti 32 milyar dolar civarında. Listedeki diğer İsraillilere göre çok daha üst sıralarda olan Adelson 53. sırada yer aldı.

Listede Eyal Ofer, 24 milyar dolarlık servetiyle 84. sırada yer alırken, kardeşi Idan Ofer 15,8 milyar dolarlık servetiyle 120. sırada yer aldı.

Ofer kardeşler, ticari faaliyetlerini denizcilik ve spor endüstrisinde sürdürüyorlar.

Idan Ofer, İspanyol futbol devi Atletico Madrid'in %33 hissesine ve Portekiz futbol kulübü FC Famalicao'nun %85 hissesine sahip.

Listede yer alan diğer İsrailliler arasında Rus oligarklar Roman Abramovich ve Vyacheslav Moshe Kantor, yakın zamanda emekli olan Check Point yazılım şirketi kurucusu Gil Shwed ve iş insanları Teddy Sagi, Arnon Milchen ve Amnon Shashoua bulunuyor.

Forbes listesinde yer alan İsraillilerin sayısındaki artış, esas olarak İsrail'in yüksek teknoloji endüstrisinin büyümeye devam etmesinden kaynaklanıyor. Bu sayede listeye 5 yeni İsrailli milyarder eklendi.

Yeni 5 milyarderden 4’ü siber şirket Wiz'den geldi. CEO Assaf Rapaport ve kurucu ortakları Ami Luttwak, Roy Reznik ve Yinon Costica listeye eklenen isimler arasında yer aldı.

Lüks eşya devi LVMH'nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle 2. kez dünyanın en zengin kişisi olarak listenin başında yer aldı. Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk 195 milyar dolarlık servetiyle listesinin 2. sırasında yer alırken, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 194 milyar dolarlık servetiyle 3. oldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün