Schneidertempel´de yeni sergi: ´İzlenimlerim´

Mehmet Altuğ´un ´İzlenimlerim´ adlı resim sergisi 4 Nisan´da Schneidertempel´de sanatseverlerle buluşuyor.

Toplum
3 Nisan 2024 Çarşamba

4 Nisan Perşembe günü kapılarını sanatseverlere açan sergi 28 Nisan’a kadar devam edecek. Sergide sanatçı, resimlerinde direkt duyguya hitap ederek ışık ve renklerin etkisiyle duygularını tuvaline aktarıyor. Sanatçı Mehmet Altuğ kendini şöyle anlatıyor:

“1957 Ordu doğumluyum. Sanata ilgim 70’li yıllarda karikatür ile başladı. Bu yıllarda, şimdilerde 73 kuşağı ya da Ankaralı Karikatürcüler olarak adlandırılan grubun içinde yer aldım. Çeşitli sergi ve aktiviteler düzenledik. Birçok dergide karikatürler çizdim, Yurt içi ve yurt dışı sergilere, yarışmalara katıldım; ödüller aldım. 1979 yılında Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışmasında büyük ödülü kazandım. İki arkadaşımla birlikte çizgi film çalışmasında bulunduk, ödül kazandık. Daha sonraki yıllarda, bizim kuşağın mizah ve karikatür anlayışı işlevini yitirmeye başlayınca, 90’lı yıllarda fotoğrafçılığa yöneldim. Kuş ve doğa fotoğrafları çektim, su altı fotoğrafçılığı ve astronomik fotoğrafçılık yaptım. Çeşitli dergilerde fotoğraflarım yayınlandı; sergilere, yarışmalara katılarak ödüller kazandım.

2000’li yıllara geldiğimizde ilgimi hiçbir zaman kaybetmediğim resim sanatına yönlendim. Evliyim, halen ortopedi uzmanı olarak görev yapıyorum. İki kızım var. Ailecek birlikte sanatla hep pratik hem de kuramsal anlamda ilgileniyoruz.

İzlenimci bir anlayış ile resim yapıyorum. Manzara ve figüratif resimden hoşlanıyorum. ‘Plain air’ resim yapmak özel ilgi alanım. Zaman zaman nü çalışmalarım da oluyor. Resimlerimde, biçimi bozmadan biçim içinde ışık ve renk etkisiyle duygularımı aktarmaya çalışıyorum. Işığın renkler üzerindeki etkisinin insanın duygusal dünyasını etkilediğini düşünüyorum. Resimlerimde de bu etkiden faydalanarak, direk duyguya hitap etmeye çalışıyorum. Konu olarak yurdumuzu, insanlarımızı, özellikle Karadeniz bölgesinin doğal halini, insanlarını, onların doğayla bütünleşmiş halini tuvalime yansıtmayı seviyorum. İnsanı yaşadığı ortamın vazgeçilmez bir parçası olarak, bir bütün olarak resmime aktarmaya çalışıyorum.”

Mehmet Altuğ’un ‘İzlenimlerim’ sergisi, tüm sanatseverleri bekliyor. Schneidertempel Sanat Merkezi, pazartesi günleri hariç, her gün 11.00-18.00 saatleri arasında açık.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün