“BM Guterres liderliğinde Yahudi karşıtı bir yapıya dönüştü”

Dünya
27 Mart 2024 Çarşamba

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Birleşmiş Milletler'in Antonio Guterres liderliğinde "İsrail ve Yahudi karşıtı bir yapı haline geldiğini" belirtti. Katz, Guterres döneminde UNRWA'nın da "Hamas'ın terör uzantısı haline geldiğini" dile getirdi

Bakan Katz, Refah Sınır Kapısı'nı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Guterres'e "BM, onun liderliğinde terörü barındıran ve cesaretlendiren Yahudi ve İsrail karşıtı bir yapı haline geldi" iddiasında bulundu.

Katz, Guterres'in, Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafını ziyareti sırasında "insani yardımları yağmalayan Hamas-DEAŞ teröristlerini, teröristlerle işbirliği yapan BM Yakın Doğu Filistinlilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) hiçbir şekilde kınamadan, tüm İsrailli esirlerin derhal, koşulsuz serbest bırakılması çağrısı yapmadan" Gazze'deki insani durum için İsrail'i suçladığını iddia etti. Bakan Katz, Guterres'e hitaben, "BM, onun liderliğinde terörü barındıran ve cesaretlendiren Yahudi ve İsrail karşıtı bir yapı haline geldi" ifadesini kullandı.

Katz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ABD Kongresi'nin (UNRWA) fonunu Mart 2025'e kadar durduran geçici bütçe tasarısının kabul edilmesinin "Guterres'in açıkça güvenoyu kaybettiği anlamına geldiğini" savundu. Katz, “Onun liderliğinde çalışanlarının korkunç 7 Ekim katliamına katıldığı UNRWA, Hamas'ın bir terör kolu haline gelmiştir" suçlamasında bulundu. Katz, "Hamas'ın suçlarını kınamayı reddeden ve UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin gönderilmesi çağrılarına yanıt vermeyen herkes evine dönmeli" ifadesine yer verdi.

BM Genel Sekreteri Guterres, Refah Sınır Kapısı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Derhal ateşkes yapılması, İsrail'in Gazze'nin her yerine insani yardım malzemelerinin tam ve sınırsız ulaşımı konusundaki yükümlülüğünü yerine getirmesinin ve esirlerin serbest bırakılmasının zamanı geldi" demişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün