Netanyahu´dan ABD eleştirilerine yanıt

Dünya
20 Mart 2024 Çarşamba

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in, kendisinin 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini belirterek seçim çağrısı yapmasına tepki gösterdi.

İsrail'de seçim yapılıp yapılmamasının İsrail hükümetinin işi olduğunu belirten Netanyahu, "Seçilmiş lideri değiştirmeye çalışmak uygunsuz" dedi.

Netanyahu, ülkede bir seçim yapılacaksa bunun kararının İsrail halkına ait olacağını belirterek, "Eğer savaş kazanılmadan önce seçim yapsaydık, en az altı ay boyunca ulusal felç yaşardık, bu da savaşı kaybettiğimiz anlamına gelir" yorumunu yaptı. Netanyahu, “Ne zaman seçim yapılacağına, kimi seçeceğine İsrail halkı karar verecek. Bu bize dayatılacak bir şey değil” dedi.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, 14 Mart’ta Senato'da yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini vurgulayarak, seçim yapılması çağrısında bulunmuştu. ABD'de en yüksek resmi makama seçilmiş Yahudi olarak nitelendirilen Schumer, konuşmasında kendisinin her zaman İsrail dostu olduğunu ve İsrail lehine olan şeyleri gündeme getirdiğini belirtmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün