Filistin Yönetimi yeni Başbakanı vaatlerini açıkladı

Filistin Yönetimi yeni Başbakanı Muhammed Mustafa salı günü yaptığı açıklamada, teknokratik bir hükümet atayacağını ve Gazze´nin yeniden inşasını denetlemek için bağımsız bir güven fonu kuracağını belirtti.

Dünya
19 Mart 2024 Salı

Mustafa, yaptığı açıklamada, “Hem halkımızın güvenini hem de uluslararası toplumun desteğini kazanabilecek partizan olmayan, teknokratik bir hükümet atayacağım.Kurumlarımızda geniş kapsamlı reformlar ve eleştirmenlerin uzun süredir Filistinli liderler arasında iddia ettiği yolsuzluğa karşı ‘sıfır tolerans’ politikası izleyeceğim. Ayrıca Batı Şeria ve Gazze'yi yeniden birleştirmeye çalışacağım’’ ifadelerini kullandı.

Mustafa yaptığı planlamalarda, Gazze'nin toparlanması ve yeniden inşası için bağımsız bir ajans ve gerekli fonları toplamak, yönetmek ve dağıtmak için uluslararası düzeyde yönetilen bir güven fonu öngördüğünü belirtti.

Mustafa açıklamalarında El Fetih partisinin uzun süredir rakibi olan Hamas'tan bahsetmedi. Hamas ve diğer rakip partiler, Mustafa'nın atanmasının Filistin birlik ve beraberliği daha da böleceğini öne sürdüler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün