“Biden, çoğu İsrailli gibi Netanyahu´ya güvenini kaybetti”

Dünya
13 Mart 2024 Çarşamba

İsrail Yeş Atid Partisi Genel Başkanı ve muhalefet lideri Yair Lapid, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya olan güvenini kaybettiğini söyleyerek, bunun şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Lapid, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “Başkan Biden, Netanyahu’nun İsrail’e yarardan çok zarar verdiğini söylerken haklı. Ne yazık ki ben de onunla aynı fikirdeyim” dedi.

ABD’nin Netanyahu’ya güvenini kaybetmesinin şaşırtıcı olmadığını vurgulayan Lapid, İsrail halkının da başbakanına güvenini uzun zaman önce kaybettiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden bir televizyon programa verdiği röportajda, Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik savaşının dünyayı İsrail aleyhine çevirdiğini, İsrail’e yardımdan çok zarar verdiğini dile getirdi.

Lapid, yaptığı bir açıklamada, erken seçim çağrısında bulundu. Lapid, “Yahudi halkı Holokost’tan bu yana en büyük felaketi yaşadı. Bunun sorumlusu kim olursa olsun gitmeli, savaş stratejisiz yürütülüyor ve kaçırılanlar henüz geri dönmedi. İsrail’in şu anda her şeyden çok ihtiyacı olan şey seçimler ve hükümet değişikliğidir” diye ekledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün