Ortadoğu´da sular durulmuyor

İsrail – Hamas savaşında 4 ay geride kalırken çatışmalar devam ediyor.

Dünya
14 Şubat 2024 Çarşamba

Ateşkes çabaları devam ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ortadoğu turu sonrası, altı haftalık ateşkes öngören bir plan üzerinde çalıştıklarını açıkladı. İsrailli güvenlik yetkilileri, üç aşamalı planı görüşmek için Kahire’ye gitti. İsrail, rehinelerin serbest bırakılmasını isterken, Hamas kalıcı bir ateşkes, tüm İsrail askerlerinin çekilmesini ve İsrail hapislerindeki 1500 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını istiyor.

Refah operasyonu tepki topluyor

İsrail’in Gazze operasyonunu, Mısır sınırındaki Refah’a genişletmesi, dünyanın tepkisine neden oldu. ABD, sivil ölümlerinin engellenmesi konusunda uyarıda bulunurken Suudi Arabistan da Refah’a operasyonun ciddi sonuçlar doğuracağını belirtti. Refah’la sınırını güçlendiren ve sivil akınına karşı önlem alan Mısır ise İsrail’i aralarındaki barışı rafa kaldırmakla tehdit ediyor.

İsrail Gazze’den iki rehineyi kurtardı

İsrail, 7 Ekim’de Hamas tarafından yaşadıkları kibutzdan kaçırılan iki rehineyi, düzenlediği bir operasyonla Gazze’den kurtardı. 128 gün boyunca tutsak olan, 61 ve 70 yaşlarındaki iki rehinenin durumu iyi. İsrail ordusu kurtarma operasyonu için, üç Hamaslı’yı öldürdüklerini belirtirken, Hamas operasyonda 100 kişinin öldüğünü iddia etti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün