Neden kereviz tüketmeliyiz?

Çocuk-Aile
14 Şubat 2024 Çarşamba

Diyetisyen Ceysi Kazado

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Su oranı yüksektir ve neredeyse hiç yağ içermez. Kereviz kalp ve damar sağlığına katkı sağlamaktadır, antioksidan ve antienflamatuar özellikleriyle damarlar üzerinde koruyucu etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihabı önler. Potasyumdan zengin olduğu için vücuttan ödem atılmasına da yardımcı olur.

Ayvalı kereviz tarifi

Malzemeler

•3 adet kereviz

•1 çay bardağı zeytinyağı

•1 su bardağı sıcak su

•2 kereviz sapı

•1 kuru soğan

•1 ayva

•1 portakalın suyu

•2 havuç

•Tuz

Nasıl yapılır?

Kereviz ve ayvanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve limonlu suda bekletin. Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın.

Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Kereviz, ayva, kereviz sapı ve havucu ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine portakal suyu ve sıcak suyu ilave edin.

Tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Şubat ayı meyveleri: Ayva, mandalina, elma, nar, portakal, muz.

Şubat ayı sebzeleri: Karnabahar, kereviz, pırasa, ıspanak, enginar, kuşkonmaz, turp, roka, pazı, brokoli.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün