ABD: ´´İsrail´in plansız Refah operasyonu felakete yol açar´´

ABD, Gazze´nin Refah şehrine İsrail´in doğru dürüst bir plan olmadan askeri operasyon düzenlemesinin felakete yol açacağını belirtti.

Dünya
9 Şubat 2024 Cuma

Beyaz Saray, Refah’ta bulunan mülteciler düşünülmeden yapılacak herhangi büyük bir operasyonu desteklemeyeceklerini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu salı günü, savunma kuvvetlerine, Refah’a saldırmak için hazırlanmaları emrini verdiğini belirterek Hamas’a karşı birkaç ay içinde tamamen zaferin elde edileceğini açıklamıştı.

İsrail salı günü Refah’ın bazı bölgelerine hava saldırısı düzenlediğini ve tanklarla ateş açtığı belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby, “Şu an için askeri operasyonlar oradaki insanlar için bir felaket ve bunu desteklemiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığından Vedant Patel de “ABD’nin ciddi ve güvenilir bir planlama olmadan böyle bir şeyi desteklemesi mümkün değil’’ dedi.

Operasyon olması durumunda mültecilerin nereye gitmesi gerektiğine yönelik sorusuna Patel, “Bunlar İsrail’in yanıtlaması gereken sorular” açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Refah’taki insanların kalabalık sığınaklarda, hijyenik olmayan ortamlarda, çeşme suyu, elektrik ve gıda tedariği olmadan yaşadığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün