TikTok: ´´Hamas´ın platformda desteklenmesine izin verilmeyecek´´

İsrail´e yönelik yanlış bilgi ve antisemit videoların yayılması sonrası iki üst düzey TikTok yetkilisi İsrail´i ziyaret etti.

Dünya
9 Şubat 2024 Cuma

TikTok Kamu Politikası Başkanı Michael Beckerman ve TikTok’un Avrupa Bölgesi Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Theo Bertram, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Herzog ile Yad Vaşem Holokost Müzesi’ni gezen yetkililer İsrail’i ziyaret amaçlarını anlattı.

Başkan Yardımcısı Bertram,"Burada olmamızın nedeni, TikTok ve İsrail hakkındaki yanlış komplo teorilerini dinlemek ve ele almak. Herzog ile görüştük, bakanlarla görüştük, Yad Vaşem'e gittik ve rehine yakınlarıyla görüştük. 7 Ekim'de TikTok İsrail şubesi bana ulaştı. CEO ve güvenlik ekibinin başkanı ile temasa geçtim. 7 Ekim'den önce platformda antisemit içeriklerde artış vardı ancak 7 Ekim’den beri artış çok daha belirgin hale geldi" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, ‘‘İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana Hamas yanlısı söylemler, iftiralar ve sahte haberler içeren 150 milyondan fazla video ve 46 binden fazla canlı yayını kaldırdık. Kaldırmaya da devam edeceğiz. Platform genelinde Hamas'a her türlü desteği yasaklayacağız’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün