Netanyahu´dan Hamas´ın rehine ve ateşkes önerisine ret

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, Hamas´ın rehine anlaşması için talep ettiği son şartlarını kabul etmeyeceğini, ancak 136 rehinenin serbest bırakılmasını sağlamak için müzakerelere devam edileceğini açıkladı.

Dünya
8 Şubat 2024 Perşembe

Netanyahu, Hamas’ın teklifiyle ilgili kendisine sorgulayan bir gazeteciye verdiği demeçte, ‘‘Bu teklife sen bile hayır dersin. Hamas, kalıcı ateşkes, savunma kuvvetlerimizin Gazze’den çekilmesi ve İsraillileri öldürdüğü için hapse atılan militanların serbest bırakılmasını istiyor. Hamas’ın talepleri gerçek dışı. Tekrar vurgulamak istiyorum zaferden başka bir çözüm yok’’ ifadelerini kullandı.

Hamas yetkilisi Usame Hamdan ise çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, Hamas yetkilisi Halil El Hayya başkanlığındaki bir heyeti Mısır ve Katar ile ateşkes görüşmeleri yapmak üzere Kahire'ye gönderdiğini belirtti.

Rehine ve İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşme anlaşmasını ilerletmek için Ortadoğu turu kapsamında İsrail'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bir açıklamada bulundu.

Blinken, ‘‘Yapılması gereken çok iş var ancak bu işi yapmaya çok odaklandık ve umarım çalışmalarımız rehinelerin serbest bırakılması ile sonlanır” dedi.

Blinken ayrıca perşembe günü erken saatlerde Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Mossad Başkanı David Barnea ve Genelkurmay Başkanı Herzl Halevi'nin de bulunduğu ABD ve İsrailli yetkililerle bir toplantıya katıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün