Arjantin Devlet Başkanı Milei: ´´Büyükelçiliğimizi Kudüs´e taşınacağız´´

Javier Milei, Kasım ayında Arjantin Devlet Başkanı seçilmesinden bu yana ilk dış ziyaretini salı günü İsrail´e yaptı. Ağlama Duvarında göz yaşlarına boğulan Milei, Arjantin Büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacağını duyurdu.

Dünya
8 Şubat 2024 Perşembe

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino, Milei ve ruhani rehberi Haham Şimon Axel Wahnish’i Ben Gurion Havalimanı'nda karşıladı.

Katz, Milei’ye İsrail’e verdiği destek ve Yahudi halkının Hamas’a karşı verdiği mücadelede yanında olduğu için teşekkür etti.

Katz, “Gerçeklere bağlı değerlere sahipsiniz, bu yüzden Yahudi halkının Hamas’a karşı verdiği adil mücadeleyi desteklemek için İsrail’e gelmeyi seçtiğiniz için şaşırmamalıyım. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımanızı ve Arjantin'in büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma duyurunuzu takdir ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu büyükelçiliğin Kudüs'e taşınacağı konusuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Milei’nin seçilmesinden kısa bir süre sonra verdiği sözü yerine getirdiği için tebrik ederim’’ dedi

Netanyahu, ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi konusunu görüşmek üzere Milei ile bir araya gelecek.

Ağlama Duvarını ziyaret eden Milei, taşlara dokunduğunda duygulanarak göz yaşlarına boğuldu ve ziyaretçi defterine, “Yaratıcıya layık olmak için bilgelik, cesaret ve güç arıyorum” sözlerini yazdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün