New York´lu plastik cerrahından antisemitizm kurbanlarına ücretsiz tedavi

New York´lu plastik cerrahı Ira Savetsky, 3 aydır Yahudi karşıtı nefret suçları mağdurlarına ve Hamas´ın Ekim ayındaki saldırısından etkilenen herkese ücretsiz estetik ameliyatı sunmaya başladı.

Dünya
6 Şubat 2024 Salı

Savetsky geçen 3 ay içinde 3 kişiyi ameliyat etti. Önemli bir sosyal medya kitlesine sahip olan Yahudi cerrah teklifinden hiç pişman olmadığını ifade etti.

Savetsky, New York Yahudi Haftası sitesine verdiği demeçte, ‘‘Ekim ayından kısa bir süre sonra bir pazar akşamı yüzüne defalarca yumruk atılan Rafi adlı 19 yaşındaki bir New York’lu ile tanıştıktan sonra ücretsiz ameliyatlar sunmaya karar verdim. Yaptığım iş beni tatmin ediyor. Ben bu yüzden doktor oldum. Girişimim Yahudilere veya İsraillilere özel değil. Eğer Müslüman biri nefret suçu kurbanı olursa ve ameliyata ihtiyacı olursa onunla da ilgilenirim" dedi.

Savetksy ayrıca antisemitizme karşı savaşının Holokost Kurtulanı birinin torunu olmaktan kaynaklandığını dile getirdi. 

Savetksy’ın hastaları ise, ‘‘Savetsky'nin girişiminin en anlamlı kısmı ücretsiz ameliyat yapması değil, hikayelerimizi dinlemesi ve bizleri Yahudi olarak desteklemesi oldu. Bu bizleri duygulandırıyor’’ ifadelerini kullandılar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün