Münih katliamı kurbanının torununa Berlin´de saldırı

23 yaşındaki Arap bir öğrenci, Berlin´de bir barda, Münih Katliamı kurbanının torunu olan Yahudi bir öğrenciye saldırdığı için tutuklandı.

Dünya
6 Şubat 2024 Salı

Yahudi öğrenci ve ailesi saldırının nefret suçu olduğunu iddia etti. Yaralanan öğrenci hastaneye kaldırıldı ve yüzüne aldığı darbeler nedeniyle ameliyat edildi. 

Yaralı Lahav Shapira’nın 1972'de Münih Olimpiyatları'nda Filistinli teröristler tarafından öldürülen İsrailli atletizm antrenörü Amitzur Shapira'nın torunu olduğu açıklandı. Lahav’ın abisi Shahak ise, Almanya'nın Holokost ile ilişkisini ön plana çıkaran ünlü bir komedyen ve yazar.

Polis Alman medyasına verdiği demeçte, bardaki olayın Berlin'deki iki üniversite öğrencisi arasındaki anlaşmazlıkla başladığını belirtti. İkilinin İsrail-Hamas savaşı hakkında tartıştığı iddia edildi.

Shapira’nın annesi Tzipi Lev, İsrail medyasına, "Oğlum kız arkadaşıyla bir barda otururken birinin sürekli ona baktığını hissetti ve bu kişinin üniversiteden tanıdığı Arap bir öğrenci olduğunu söyledi’’ ifadelerini kullandı.

Lahav Shapira, hastane odasında verdiği demeçte, "Aniden bir yumruk yedim. Dengemi kaybedip düştüm. Kalkmaya çalışırken yüzüme tekme atıldı. Kalktığımda ise o kişi olay yerinden kaçtı’’ dedi.

Shapira, İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana üniversitede İsrail yanlısı eylemlerde bulunuyordu.

Shahak Shapira X platformunda yaptığı açıklamada, ‘‘Kardeşim eylemlerinden dolayı sosyal medya ve gerçek hayatta bir hedef haline geldi. Bu sonuç neredeyse kaçınılmazdı. Başından beri korkuyordum’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün