İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel´e sınırdışı iddiası

Antalyaspor´un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, pazar günü Süper Lig maçında Trabzonspor´a attığı golden sonraki sevincinde paylaştığı hareket nedeniyle gözaltına alındı.

Toplum
15 Ocak 2024 Pazartesi

Jehezkel maçın 68. dakikasında skoru 1-1’e getiren golü attıktan sonra kameralara elindeki beyaz sargıdaki ‘100 gün, 7.10’ yazısını ve Davud Yıldızı'nı gösterdi.

Pazar günü Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarının 100. günüydü. İsrail o günden sonra Gazze bölgesini bombalamış ve ordusuyla bölgeye girmişti. Gazze kaynaklarına göre 100 günde 23 bin Filistinli hayatını kaybetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sagiv Jehezkel hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlattığını açıkladı.

Jehezkel yaptığı açıklamada, "Ben kimseyi kışkırtmak için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Sonuçta Gazze’de esir düşmüş İsrail askerleri de var. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" ifadelerini kullandı.

Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Antalyaspor ise Jehezkel’i kadro dışı bıraktı. Kulüp Başkanı Sinan Boztepe yaptığı açıklamada, "Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek" dedi.

Jehezkel daha önce de, Antalyaspor’un Gaziantepspor maçı öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesi üzerine 1 hafta geçici olarak kadro dışı bırakılmıştı.

İsrail eski başbakanı Naftali Bennett, X platformunda Jehezkel’in tutuklanmasını eleştirerek, “Burası Türkiye 2024. Yazıklar olsun Türk hükümetine’’ dedi.

Yehezkel'in pazartesi günü serbest bırakılarak sınırdışı edileceği iddia edildi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün