Almanya ve Macaristan´dan Gazze´deki İsrailli rehinelere pasaport

İsrailli Jerusalem Post gazetesi, Almanya ve Macaristan hükümetlerinin Gazze´deki İsrailli rehinelere pasaport verdiğini iddia etti.

Dünya
11 Ocak 2024 Perşembe

Alman ve Macar pasaportu alan rehinelerden bazıları, İsrail'in hükümlü Filistinli suçluları serbest bırakması karşılığında serbest bırakılmıştı.

Jerusalem Post, Macar ve Alman vatandaşlığı almış ve halen rehine olan başka Yahudiler de olduğu açıkladı. Pasaport verilen İsraillilerin Orta Avrupa ülkelerinde doğmuş aile üyeleri olduğu ifade edildi. Rehinelere Alman ve Macar pasaportlarının ne zaman verildiği ise belli değil. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrailli Yahudilere pasaport veren Avrupa ülkeleriyle ilgili yorum yapmayacaklarını açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı da yorum yapmaktan kaçındı.

Washington merkezli Ortadoğu Medya Araştırma Enstitüsü Başkanı Yigal Carmon Fox News'e verdiği demeçte, ‘‘Şimdi hükümetlerin Yahudileri kurtarma zamanı çünkü Hamas ancak çifte vatandaşlığı olan rehineleri serbest bırakacağını açıkladı” ifadelerini kullandı.

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği CEO'su Jonathan Greenblatt Fox News'e verdiği demeçte,” Rehinelere acil vatandaşlık ve pasaport verme fikri sadece Almanya ve Macaristan için iyi bir fikir değil, ABD de dahil olmak üzere diğer ülkeler de bunu araştırmalı. Bu rehineleri Hamas’ın elinden kurtarmak için her yolu kullanmak ahlaki bir zorunluluktur” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün