Netanyahu: ´´Gazze nüfusunu yerinden etme gibi bir düşüncemiz yok´´

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, çarşamba gecesi sosyal medya hesaplarında ingilizce olarak yayınlanan bir videoda, Gazze ve halkıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya
11 Ocak 2024 Perşembe

Netanyahu videoda, "İsrail'in Gazze'yi kalıcı olarak işgal etmeye veya sivil nüfusunu yerinden etmeye niyeti yok. İsrail, Filistinlilerle değil Hamas ile savaşıyor ve bunu uluslararası hukuka tam uyum içinde yapıyor. Amacımız Gazze'yi Hamas’tan kurtarmak ve rehinelerimizi serbest bırakmak. Bu başarıldığında Gazze askerden arındırılabilir böylece hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek olasılığı yaratılabilir"ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca, İsrail ordusunun broşür dağıtarak, telefon görüşmeleri yaparak ve güvenli koridorlar sağlayarak Filistinlileri savaş bölgelerini boşaltmaya teşvik ettiğini, Hamas'ın ise silah zoruyla ve çoğunlukla da ateş açarak Filistinlilerin bölgeden ayrılmalarını engellediğini savundu.

Videonun Güney Afrika'nın İsrail'i Gazze’de soykırım yapmakla suçladığı Uluslararası Adalet Divanı'nda yaklaşmakta olan dava nedeniyle hazırlandığı iddia edildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün