Djokovic: "Nadal, tenisin bir efsanesi!"

Tenis efsaneleri Novak Djokovic ve Rafael Nadal, önümüzdeki ay Avustralya Açık´ta tekrardan korta çıkacak. Turnuva öncesi Djokovic, Nadal hakkından açıklamalarda bulundu.

Spor
4 Ocak 2024 Perşembe

Teniste Novak Djokovic ve Rafael Nadal, 2024 yılının ilk Grand Slam Turnuvası Avustralya Açık'ta korta çıkacaklar. Bu büyük turnuva öncesinde Novak Djokovic, ezeli rakibi Rafael Nadal hakkında “Yeni bir Grand Slam kazanmak istediğinden eminim” dedi.

Ezeli rakibi Rafael Nadal'a övgü dolu sözlerle bulunan Novak Djokovic, “Dürüst olmak gerekirse, Nadal'dan her zaman en iyi şekilde oynamasını bekliyorum. Birçok kez onun bıraktığını söylediler, bunu bana da yaptılar. Ama biz bunu diyenlerin yanıldığını kanıtladık” dedi.

Nadal'ın şampiyonluk kazanmak istediğini vurgulayan Djokovic, “O, sadece orta seviyede oynamak, birkaç maç oynamak için tura geri dönecek türden bir oyuncu değil. Şampiyonluk kazanmak istiyor, en iyisi olmak istiyor, bu yüzden o tenisin bir efsanesi” ifadelerinde bulundu.

Sırp tenisçi Novak Djokovic, kariyeri boyunca Avustralya Açık'ta on kez finalde mücadele etti. Son olarak geçen sezon şampiyon olmayı başaran Djokovic, çıktığı finallerin hiçbirini kaybetmeyerek büyük bir başarıya imza attı.

2024 yılının Rafael Nadal'ın son tenis sezonu olacağı ifade ediliyor. Sakatlıklar nedeniyle eski formundan uzaklaşan ve bir süredir turnuvalardan çekilmek zorunda kalan Nadal,  dünya sıralamasında 670. sıraya kadar geriledi.

Kariyerinin son Avustralya Açık turnuvasını oynaması beklenen Rafael Nadal, daha önce iki defa şampiyonluk elde etmeyi başardı. İspanyol raket 2009 ve 2022 yıllarında şampiyonluğa ulaşmayı bildi.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası, 14 Ocak 2024'te Avustralya'nın Melbourne kentinde başlayacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün