StopAntisemitizm, ´Yılın Antisemiti´ finalistlerini açıkladı

Kâr amacı gütmeden antisemitizmle mücadele eden örgüt StopAntisemitizm, 2023´ün en antisemiti için 3 finalistini açıkladı.

Dünya
28 Aralık 2023 Perşembe

Belirlenen adaylardan Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye, 7 Ekim saldırısının ardındaki kilit isimlerinden biri. Hamas’ın saldırıları 1200 İsraillinin öldürülmesiyle sonuçlanırken, 30'u çocuk olmak üzere 240 kişi rehin alındı. Haniye, 7 Ekim katliamının “büyük bir zafer" olduğunu dile getirdi ve İsrail'i asla tanımayacağına söz verdi.

Amerikalı Demokrat Kongre Üyesi Rashida Tlaib, İsrail’i Gazze’de hastane bombalamakla suçlamıştı. Ancak daha sonra hastanenin İslami Cihad tarafından başarısız bir roket fırlatmasının sonucu tahrip olduğu kanıtlanmıştı. Tlaib bu kanıtlara rağmen, İsrail'i suçlamaya devam etti. Tlaib saldırının başlamasında 1 ay sonra, meslektaşları tarafından İsrail'e yönelik soykırım açıklamalarından dolayı kınandı.

Süper model Gigi Hadid İsrail’i ‘‘dünyada çocukları savaş esiri tutan tek ülke” şeklinde lanse etti. Hadid ayrıca İsrail’i Filistinlileri kaçırmak, tecavüz etmek, aşağılamak, işkence etmek, öldürmekle suçladı.

StopAntisemitizm İcra Direktörü Liora Rez, ‘‘Yıl boyunca birçok ahlaksızlığa tanık olduk. Bu üç finalist çağdaş antisemitizmin derinliğini ve genişliğini gösterdi” ifadelerini kullandı.

Yarışma 5. yılında 10 bin oy topladı ve oylama sonuçları 8 Ocak 2024'te açıklanacak. 2022'de Kanye West Yılın Antisemiti seçilmişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün