İsrailli rehinelerin ailelerinden Netanyahu´ya protesto

İsrail Meclisinde yaptığı konuşmada savaşın devam edeceğini söyleyen Başbakan Netanyahu rehine aileleri tarafından protesto edildi.

Dünya
27 Aralık 2023 Çarşamba

Binyamin Netanyahu konuşmasında, “Askeri baskı olmadan 100'den fazla rehinenin serbest kalmasını sağlayamazdık. Rehinelerin evlerine dönmesi için askeri baskıya ve zamana ihtiyacımız var” dedi.

Mecliste bulunan rehine yakınları Netanyahu'yu açıklamalarından dolayı yuhaladı ve esirlerin derhal evlerine dönmesini istedi.

Sözlerine devam eden Netanyahu, “Uyguladığımız siyasi, istihbarat ve diğer çabalar, askeri baskı olmadan başarılı olamazdı. Durmuyoruz ve zafere kadar durmayacağız çünkü başka toprağımız yok” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, rehineler adına müdahale etmesi için bizzat Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ulaştığını ve eşi Sara'nın doğrudan Papa'ya başvurduğunu da sözlerine ekledi.

Gazze’deki çatışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.

İsrail ordusu, Hamas tarafından rehin alındıktan sonra öldürülen üçü asker ikisi sivil beş rehinenin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir yeraltı tünelinde bulunduğunu duyurdu.

Ordu kaynakları, beton kaplı geçitlerle birbirine bağlanan beyaz fayanslı bir banyo ve çalışma odasının bulunduğu tünellerin videolarını paylaştı.

Tünellerin birinin yerin 10 metre, diğerinin ise daha derinde olduğu gösterilirken İsrail ordusu bu tünellerden birinin Hamas'ın Kuzey Gazze Tugayının komutanı Ahmad Al Ghandour'un evine uzandığını ileri sürdü. Hamas, Ghandour'un 26 Kasım'da İsrail'in hava saldırılarında öldüğünü duyurmuştu.

Gazze’deki Hamas yetkililerine göre çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 400’ü geçti. Hayatını kaybedenler arasında yaklaşık 8 bin çocuk, 6 bin kadın olduğu tahmin ediliyor. Yaralı sayısının ise 55 bine yaklaştığı belirtiliyor.

İsrail ordusu pazar günü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün iki askerinin öldüğünü, kara operasyonlarının başladığı 20 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden askerlerin sayısının 158'e çıktığını bildirdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün