Netanyahu: Çok ağır bir bedel ödüyoruz

Dünya
27 Aralık 2023 Çarşamba

İsrail ordusunun Gazze’de son günlerde artan askeri kayıplarını değerlendiren Başbakan Netanyahu, "çok ağır bedele" rağmen savaşmaktan başka çareleri olmadığını savundu.

İsrail'i Başbakanı Benyanim Netanyahu Gazze'deki savaşın İsrail'i "çok ağır bir bedel ödemeye" zorladığını söyledi. Netanyahu, İsrail ordusunun Cuma gününden bu yana 14 askerin çatışmalarda hayatını kaybettiğini duyurmasından kısa süre sonra yaptığı açıklamada, "Gazze'deki sert çatışmaların ardından bugün zor bir sabah. Savaş bizi çok ağır bir bedele zorluyor ama savaşmaktan başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.

Bunun uzun bir savaş olacağını belirten Netanyahu, "Hamas'ın yok edilmesi, rehinlerin kurtarılması ve Gazze'nin İsrail için bir daha tehdit oluşturmayacak duruma getirilmesi" hedeflerine ulaşana kadar durmayacaklarını kaydetti.

İsrail, Gazze’de kara operasyonuna başladığı 27 Ekim'den bu yana 153 askerini kaybetti. Cumartesi günü 10 askerin ölümü, İsrail ordusunun bir günde yaşadığı en büyük kayıp olarak kaydedildi.

Gazze'de can kaybı artıyor

Diğer yandan Gazze’de çatışmalar ve İsrail'in hava saldırıları devam ediyor. Cumartesi gecesi hava saldırısı düzenlene Cibaliye'de çatışmaların sürdüğü bildirildi. İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin neredeyse tamamında operasyonel kontrolü sağladıklarını savunuyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı hafta başında 20 bin 424'e ulaştı. On binlerce kişi de yaralandı. Çöken binaların altında hala çok sayıda ceset olduğu düşünülüyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün