Hamas liderlerinin Türkiye´de gizli toplantı yaptığı iddiası

İsrail´in ulusal yayın kuruluşu KAN pazar gecesi yaptığı açıklamada, üst düzey Hamas yetkililerinin geçen hafta Türkiye´de gizli bir toplantı düzenlediğini açıkladı.

Dünya
19 Aralık 2023 Salı

KAN'a göre, toplantıya katılan üst düzey yetkililer arasında Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Arouri ve Katar'ın başkenti Doha'da yaşayan Hamas eski şefi Halid Meşal de vardı.

İsrail’in Jerusalem Post gazetesi, Türkiye’nin yeterince güvenli görüldüğü için toplantı yeri olarak seçildiğini ve toplantının Hamas'ın bir sonraki adımlarını koordine etmek için yapıldığını iddia etti.

KAN, Hamas liderlerinin savaştaki bir sonraki adımlarını ve Lübnan Hizbullah'ının rolünü henüz belirlemediği ancak başka bir rehine takası anlaşmasının masada olabileceğini aktardı.

Mısırlı yetkililer, İsrail ve Hamas'ın hem ateşkesin yenilenmesine hem de rehinelerin serbest bırakılmasına açık olduklarını, ancak bunun nasıl uygulanacağı konusunda anlaşmazlıkların devam ettiğini belirtti.

İsrail iç istihbarat örgütü Şin Bet Başkanı Ronen Ba, aralık ayının başında yaptığı açıklamada, Hamas liderlerini dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar ortadan kaldıracaklarını açıklamıştı. Türkiye'den ise, bunun ciddi sonuçları olur uyarısı yapılmıştı.

Kaynak: Jerusalem Post

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün