´Her Telden Masallar´ sergisi Kadıköy Tasarım Parkında

Mine sanatçıları Rozita Kasuto ve Umut Demirgüç Thurman´ın çocukluğumuzun masallarından ilham alarak ürettikleri mine eserlerini sergiledikleri ´Her Telden Masallar´ sergisi 2 Aralık günü Kadıköy Tasarım Parkında açıldı.

Toplum
6 Aralık 2023 Çarşamba

Küçüklüğümüzün masallarını konu alan ve büyüklü küçüklü panolardan kolyelere değişik objelerle çalışılarak geniş bir yelpazeye yayılan eserler, bakır ve gümüş üzerine uygulanan sıcak mine tekniği kullanımıyla dikkat çekiyor.

Sanatçılar ister Zümrüt’ü Anka kuşu, Pinokyo, Pamuk Prenses, Alice Harikalar Diyarı ister Hansel ve Gretel olsun hepsini mine ile muzipçe yaratarak ziyaretçileri gülümsetiyor.

Son yirmi yıldır ABD ve Türkiye’de mine ve metal teknikleri üzerine üniversitelerde ve atölyelerde eğitimler veren Umut Demirgüç Thurman pek çok kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı. Rozita Kasuto ise 2010 yılında Cam Ocağı Vakfı’nda aldığı metal ve mine eğitimiyle mine sanatı ile tanışmasının ardından değişik kompozisyonları içeren panolarıyla yurt içi ve dışında birçok sergide yer aldı. Sanatçılar yapıtlarında mine sanatının farklı tekniklerini kullanarak seçtikleri formlar üzerinde renklerle oynuyor.

Sergi 15 Aralık tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Kadıköy Tasarım Parkı: Caferağa, Dr. Esat Işık Cd. No:100, 34710 Kadıköy/İstanbul/ Yoğurtçu Parkı bitiminde.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün