Ateşkesin devamı için çabalar sürüyor

İsrail-Hamas Savaşında verilen ateşkes, Hamas´ın elindeki kadın ve çocuk rehinelerin bir kısmının eve dönmesine, Gazze´ye insani yardımların girmesine olanak sağladı. Arabulucu ABD ve Katar, ateşkesin sürmesi için çabalarının devam edeceğini belirtti.

Dünya
29 Kasım 2023 Çarşamba

Kadın ve çocuklar

Ateşkes kapsamında her gün, Hamas’ın elinde bulunan İsrailli çocuk ve kadın rehinelerin bir kısmı İsrail’e teslim edilirken, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinli kadın ve 18 yaş altı gençlerin takası da gerçekleşti.

Bu süreçte Birleşmiş Milletler, Gazze’ye insani yardım malzemelerin büyük miktarlarda girdiği ve boşaltıldığını açıklarken, uluslararası kamuoyu ateşkesin kalıcı olması için çağrıda bulundu.

Erdoğan, İspanya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile "İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşması için atılması gereken adımlar ve kalıcı ateşkes ile kalıcı barış çabaları" üzerine görüştü.

ABD: Gazze’ye yardımın artması gerek

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant'a, Gazze'ye yapılan insani yardımın artması gerektiğini belirtti ve "devlet ile devlet dışı aktörlere çatışmayı genişletmekten kaçınmaları" çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Biden hem İsrail hem de Filistin halkının uzun vadeli güvenliğini garanti altına almanın tek yolunun iki devletli çözüme ulaşmak olduğunu yineledi.

BM: Evlerin yüzde 60’ı hasarlı

BM, Gazze’de 234 bin konutun hasar gördüğünü, 46 bin konutun da tamamen yıkıldığını açıkladı. Bu rakamların 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze’nin konut ihtiyacının yüzde 60’ına denk geldiği belirtildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün