Heykeltraş Phillip Ratner 86 yaşında hayata gözlerini yumdu

ABD´nin ünlü heykeltraşı Philip Ratner, Maryland´deki evinde 9 Kasım günü 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ratner´ın, göçmenlere ve tarihte önemli yere sahip bazı isimlere ait bronz heykelleri, Özgürlük Anıtı ve Ellis Adası´ında yapılan sergilerin demirbaşları olmuştu.

Dünya
29 Kasım 2023 Çarşamba

Özgürlük Anıtı'nın 100. yılını doldurduğu 1980'lerden önce, Ulusal Parklar Dairesi, Ratner'i 1892 ve 1954 yılları arasında Ellis Adası'ndan giren göçmenleri temsil eden heykeller yapması için görevlendirmişti. Bu eserlerinden biri de Özgürlük Anıtı'nda önemli yeri olan Yahudi şair Emma Lazarus'un heykelidir. Ratner, heykellerini yapabilmek için bağış da toplamıştı.

Ratner, 2017 senesinde yaptığı bu heykellerden on tanesini Philedelphia'daki Amerika Yahudi Tarihi Ulusal Müzesi'ne bağışladığında “Büyükanne ve babalarımın bu ülkeye nasıl geldiklerinin ve burayı evleri haline nasıl getirdiklerinin hikayesini  anlatmak -ki bu bir çok Amerikalıyı birbirine bağlayan bir hikayedir- benim için bir tutku olmuştur” şeklinde konuşmuştu.

Ratner ve kuzeni Dennis Ratner ayrıca İsrail'de Safed'de yer alan İsrail Bible Müzesi'nin kurucuları. Bu müzede Tevrat (Tora) ile ilintili heykeller, tablolar ve çizimler yer alıyor. Müze daha sonra Berşeva’ya taşındı.

Washington'da doğan Ratner, New York'daki Pratt Üniversitesi'nde ve Washington'daki American Üniversitesi'nde sanat okudu. Maryland'deki Charles E. Smith Yahudi okulunda sanat dersleri verdi. Ardından tam zamanlı olarak kendi sanat işleriyle uğraşmaya başladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün