Geleneksel Macy´s Şükran Günü Geçit Töreni protestolara ve tutuklanmalara sahne oldu

Manhattan´da her yıl yapılan geçit töreninde İsrail karşıtı gösteri yapan 34 aktivist tutuklandı.

Selin KANDİYOTİ Kültür
29 Kasım 2023 Çarşamba

Geçen Perşembe Manhattan’da yapılan geleneksel Macy’s Şükran Günü Geçit Töreninde aktivistlerin İsrail karşıtı gösterileri kapsamında töreni sekteye uğratmaları suçuyla 34 kişi tutuklandı.

Aktivistler sahte kan lekeleriyle kaplı beyaz tulumlarıyla sokakta yere yattı. Filistin ve gezegen için özgürlük diye bağıran protestocuların kıyafetlerinde ayrıca ‘sömürgecilik’, ‘tüketimcilik’ ‘etnik temizlik’ ve ‘kapitalizm’ yazılıydı. Yapılan bu gösteri sonucunda ikonik geçit töreni durunca izleyiciler protestocuları yuhaladı. Polis 34 kişiyi tutukladı.

Filistin yanlısı gruplar, geçit töreni zamanında Manhattan'ın farklı yerlerinde protestolar düzenledi. Gruplar, gösterileri 'Gazze için Şükran baskını’ olarak duyurdular ve Hamas'ın 7 Ekim'deki terör saldırısına verdiği 'Operation Al-Aqsa Flood- El Aksa Baskını Operasyonu' adına atıfta bulundular. Gösteriler, ‘Within Our Lifetime’ ve ‘Decolonize This Place’ gibi, özellikle Hamas saldırısını destekleyen iki sert çizgideki Filistin yanlısı grup tarafından yönetildi. Aktivistler tarafından paylaşılan görüntülerde, Manhattan'da Filistin bayrakları sallayan ve “Siyonizm terörizmdir”, “Her türlü yol mubah”, “Dönüşe kadar direniş” yazan pankartlar taşıyan göstericilerin yürüdüğü görüldü. Ardından gruplar Beşinci Caddedeki New York Halk Kütüphanesi'nin önünde toplandı. Videoda kütüphanenin cephesinin kırmızı el izleri ile kirletildiği ve Filistin bayraklarıyla donandığı görüldü. Grup, 'Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in yerleşim kolonilerini protesto etmek için Şükran Günü'nü engellediğini ve kütüphanenin adını taşıyan, İsrail ile iş ilişkileri bulunan 'siyonist milyarder' Stephen Schwarzman binasını hedeflediğini belirtti. Geçen ay, Hamas'ın İsrail'e 7 Ekim saldırısının ardından, Schwarzman'ın CEO'su olduğu Blackstone Group, İsrail için 7 milyon dolarlık insani yardım taahhüt etmişti. Gruplar, son haftalarda New York'ta Yahudi devletinin ortadan kaldırılmasını ve ABD'deki 'Siyonistlerin' hedef alınmasını talep eden protestolar düzenliyor. Within Our Lifetime, geçen hafta çevrimiçi haritalar paylaşarak New York'taki Yahudi ve İsrail yanlısı kuruluşlarının yerini gösterdi ve takipçilerine kuruluşları hedef almalarını teşvik etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün