7 Ekim katliamında Bedevilerin cesareti takdir topladı

7 Ekim´de Gazze´nin hemen bitişiğindeki Sderot kentinde bir benzin istasyonunda çalışan İsrail vatandaşı Arap Masad Armilat´ın 14 kişiyi kurtardığı ortaya çıktı.

Selin KANDİYOTİ Kültür
29 Kasım 2023 Çarşamba

Bedevi asıllı Masad Armilat katliamın gerçekleştiği 7 Ekim Cumartesi sabahı 07.10’da silah seslerini duyduktan sonra saklanmak yerine çalıştığı benzin istasyonundan ana caddeye koşarak yaralı insanları tek tek istasyona taşımış. Kurbanlar sabaha kadar süren doğa partisi Nova Müzik Festivalinden kaçan ve yaralı şekilde çalılıklara saklanmaya çalışanlardı. 14 kişiyi istasyonda bir sığınma odasına soktuktan sonra Armilat, kapının önünde barikat olarak balon şişirmek için kullanılan hidrojen tankları dizmiş. Teröristlerin kapıyı açmak için kilidi vurmaları durumunda hidrojen tankları patlayacaktı. Kendisi daha sonra saklanmak yerine gizlice teröristlerin istasyona gelmelerini beklemiş. Tam düşündüğü gibi kapının önünde tankları gören Hamas militanları birkaç kez kapıyı zorladıktan sonra ateş etmeden mekanı terk etmeye karar vermiş. Böylece 13 kişi kurtulmuş. Armilat Arap ya da Yahudi olmanın fark etmediğini herkesin bir olduğunu söyledi.

İkinci olayda ise Bedevi asıllı Hamid Abu Ar'ara bilmeden İsrailli askerlerin hayatını kurtarmış.

7 Ekim sabahı eşi, bebeği ve domates fabrikasında birlikte çalıştığı meslektaşıyla arabada giderlerken motosikletli militanlar onları çapraz ateşe alarak durdurdu. Başında türbanı olan eşi ve meslektaşı olay yerinde öldüler. Daha sonra bebeğinin de yaralandığını anlayan Ar’ara yol kenarında bir elektrik kulübesine girerek saklandı. Oradan polisi arayan Ar’ara polisin yardıma gelemeyecek kadar yoğun olduğu cevabını aldı. Yedi saate yakın bekleyişte bir biberon mamayı bitiren bebek sonunda acıkınca ağlamaya başladı. Hamaslıların buluşma yeri olduğu anlaşılan o kavşakta militanların konuşmalarını duyan Ar’ara, tek seçeneğinin kulübeden hızla çok yakında yine konuşmalarını duyduğu İsrail askerlerine doğru koşmak olduğunu düşündü. Müslüman oluşu Hamaslı teröristlerin gözünde bir şey değiştirmeyecekti çünkü öldürülmeden önce eşinin başında türban olduğu açıkça görünüyordu. İsrail askerleri kendilerine üzeri çıplak ve bebek taşıyan bir adamın koştuğunu görünce önce ateş ettiler. İntihar bombacısı olmadığına emin oldukları adamın polisi saatler önce arayan adam olduğunu anladılar. Hamaslı teröristlerin kulübenin arkasında olduğunu söyleyen Ar’ara, İsrailli askerlere tuzak kurmaya hazırlanan Hamaslıların etkisiz hale getirilmelerini sağladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün