Husiler: ´´İsrail´i yok edene kadar saldıracağız´´

İran destekli Husilerden bir yetkili, pazartesi günü Lübnanlı El-Mayadeen TV´ye yaptığı açıklamalarda, pazar günü Kızıldeniz´deki ticaret gemisini ele geçirdikten sonra İsrail´i yok edene kadar saldırılarına devam edeceklerini belirtti.

Dünya 1 yorum
21 Kasım 2023 Salı

Yemen’de faaliyet gösteren terörist grup Husiler, pazar günü Kızıldeniz'in güneyinde İngilizlere ait ve Japonlar tarafından işletilen bir kargo gemisini ele geçirmiş, İsrail ordusu da, ‘‘Gemi, Türkiye'den Hindistan'a doğru yola çıktı. Bu bir İsrail gemisi değildir" paylaşımında bulunmuştu.

Husilerin siyasi bürosu üyesi Ali El-Cahum, örgütün 2 kilometreye kadar menzile sahip insansız hava araçları ve balistik füzeler kullandığını belirtti.

El-Cahum, "Filistin halkına karşı Siyonist varlığı destekleyen uluslararası ve Amerikan hareketlerin karşısında boş durmayacağız" dedi.

Husilerin siyasi bürosunun bir başka üyesi olan Muhammed El Bukhaiti, El Cezire'ye verdiği demeçte, grubun Gazze'deki savaş bitmezse İsrail'e saldırmak için birçok seçeneğe sahip olduğunu ve savaşın devam etmesi halinde çatışmanın genişleyeceği konusunda uyardı.

Bukhaiti, Husilerin İran'ın direktifine göre hareket etmediğini ve grubun İsrail'in dikkatini dağıtmaya ve Gazze üzerindeki baskının bir kısmını hafifletmeye çalıştığını da sözlerine ekledi. Üst düzey Husi üyesi ayrıca hareketin ABD ile de yüzleşmeye istekli olduğunu belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün