Hamas lideri Haniye: “İsrail ile geçici ateşkese yakınız”

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye Reuters´a gönderdiği açıklamada İsrail ile ateşkes anlaşmasına yakın olduklarını duyurdu.

Dünya 1 yorum
21 Kasım 2023 Salı

Hamas yetkililerinden biri El Cezire’ye yaptığı açıklamada müzakerelerin, ateşkesin ne kadar süreceği, Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasına ilişkin düzenlemeler ve esir takası konularına odaklandığını ifade etti. Yetkili, her iki tarafın da kadın ve çocuk rehineleri serbest bırakacağını ve ayrıntıların Katar tarafından açıklanacağını belirtti.

Katarlı arabulucular, Hamas ve İsrail’in Gazze’deki sivillere acil yardım sevkiyatını arttıracak 3 günlük bir ateşkes karşılığında 50 rehineyi takas etmesi için bir anlaşma arayışında olduğunu bildirmişti.

İsrail’in ABD Büyükelçisi Michael Herzog, ABC’nin This Week programında yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılmasını umduğunu söylerken, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed Bin Abdülrahman El Tani de geriye çok küçük pürüzler kaldığını açıklamıştı. ABD Başkanı Joe Biden ve diğer ABD’li yetkililer de anlaşmanın yakın olduğunu belirtmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün