Şef Cenk Debensason´un Arkestra´sı Michelin yıldızı aldı

Etiler´de Cenk Debensason´un şef ve kurucu ortağı olduğu Arkestra Restorant 9 Kasım akşamı gerçekleşen ödül töreninde bir Michelin yıldızı almaya hak kazandı.

Toplum
15 Kasım 2023 Çarşamba

Bu yıl da Türkiye’deki yedi restorana layık görülen Michelin Yıldızları, malzeme kalitesi, lezzetlerin uyumu, pişirme teknikleri, şefin deneyiminin mutfağa yansıması ve müfettişlerin ziyaretleri arasındaki tutarlılık olmak üzere beş kriter göz önünde bulundurularak veriliyor.

Uluslararası bir geçmişe sahip olan Şef Cenk Debensason’un Modern Avrupa mutfağından esinlenerek Arkestra’da oluşturduğu mevsimsel menü, yerel ve farklı coğrafyalardan tatları bir araya getiriyor. 

Törendeki konuşmada seçkiye dair bilgiler paylaşan Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Müfettişlerimiz bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldı. Karma kültüre sahip bir dünya şehri olan İstanbul, klasik Türk meyhanelerinden, son moda veya uluslararası restoranlara, aynı zamanda tam anlamıyla bir mutfak deneyimi sunan rahat restoranlara kadar oldukça zengin bir gastronomik panoramaya sahip. İkinci seçkiye bu yıl eklenen iki yeni Michelin Yıldızı da dahil olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılmış 24 yeni restoranın yer aldığı 2024 Seçkisi, aynı zamanda gelenekleriyle de gurur duyan cesur şefler neslinin yönlendirdiği gastronomi standartlarındaki yükselişi gözler önüne seriyor" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün