Mitch Albom´un yeni romanı bir Holokost hikayesi

Dünya
15 Kasım 2023 Çarşamba

Yirmi yılı aşkın bir süredir, kitapları en çok satanlar listesinde yer alan, yaşayan Yahudi yazarların başında gelen Mitch Albom’un yeni kitabı çıktı.

Albom, Holokost sırasında geçen bir roman yayınlayarak, Yahudi yazar olarak ‘yükümlülüğünü’ yerine getirdiğini belirtti.

Yakın zamanda ABD’de raflarda yerini alan ‘Little Liar / Küçük Yalancı’, Naziler tarafından kandırılarak binmeye zorlandıkları trenlerin son varış noktası hakkında Yahudi akranlarına yalan söyleyen 11 yaşındaki Yunan Yahudisi Nico'yu konu alıyor. Kitap, 7 Ekim'den önce yazılmasına rağmen İsrail-Hamas savaşını takiben yaşananlar nedeniyle yayını ertelendi. 

Albom, birçok eserinde, ana konu olmasa da Yahudiliğe yer verdi. 1997'de en çok satanlar listelerinde hızla yükselen ve onu herkesin tanıdığı bir isim haline getiren anı kitabı ‘Tuesdays With Morrie /Mori’yle Salı Buluşmaları’, Brandeis Üniversitesi'ndeki akıl hocası, Yahudi asıllı Morrie Schwartz ile ilişkisine odaklanıyordu. 2009 tarihli ‘Biraz İnancınız Var’ adlı devam anı kitabında, Albom'un çocukluk hahamı ile olan ilişkisi ve aralarına yerel bir rahiple olan dostluğu anlatılıyor. Albom ayrıca, Haiti'deki yetimhane ve New Jersey'deki Temple Beth Sholom da dahil olmak üzere yönetim kurulu üyesi olduğu birçok hayır kurumuna Yahudi inanç liderlerini de dahil etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün