Gazze´yi yönetme teklifine Mısır´dan ret

Dünya 1 yorum
15 Kasım 2023 Çarşamba

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi, savaşın bitiminden sonra Filistin Yönetimi idareyi devralıncaya kadar Mısır'ın Gazze'deki güvenliği yönetmesi yönündeki öneriyi reddetti.

Wall Street Journal'ın üst düzey Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberine göre, öneri CIA Direktörü William Burns'un el Sisi ve Mısır istihbarat şefi ile Kahire'de yaptığı toplantıda sunuldu.

El Sisi, hükümetinin "Gazze sınırında güvenliğin korunmasına yardımcı olması nedeniyle Hamas'ın ortadan kaldırılmasında bir rol oynamayacağını" belirtti.

Mısırlı kaynaklar, el Sisi'nin Gazze’de İsrail varlığını da reddettiğini doğrulayarak, Kahire'nin ayrıca bölgede NATO veya herhangi bir yabancı kuvvetin varlığını da istemediğini ekledi. Kaynaklar, el Sisi'nin iki devletli çözüm dışında bir çözüm görmediğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in savaşın ardından Gazze'yi belli bir süre yönetebileceğini açıklamıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, İsrail'i savaş sonrası Gazze'yi işgal etmemeye çağırmış ancak "geçiş dönemi" olabileceğini belirtmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün