Hamas´ın vahşet görüntüleri Knesset´e yayınlandı

İsrail´in parlamento üyeleri geçtiğimiz çarşamba günü Hamas´ın 7 Ekim´deki vahşi saldırılarının bazılarının görüntülerinin yer aldığı bir derlemeyi izlemek için davet edildi.

Dünya
8 Kasım 2023 Çarşamba

Knesset Başkanı Amir Ohana'nın İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Birimi'ne yaptığı talep üzerine milletvekillerinin görüntüleri kapalı kapılar ardında izlemesine izin verildi.

Daha önce yabancı basına gösterilen 43 dakikalık videoda Hamaslıların taktığı vücut kameraları, güvenlik kameraları, araç kameraları, akıllı telefonlar ve sosyal medya hesaplarından çekilen görüntüler yer alıyor.

Görüntüleri izleyen milletvekillerinin bazıları açıklamalarda bulundu.

Likud Partili Gilat Distel-Atbaryan, Knesset doktorunun milletvekillerine oditoryuma girmeden önce anksiyete ilacı önerdiğini söyledi. Atbaryan, X platformundaki hesabında şöyle yazdı: “Salonda beş dakika dayandım, sonrasında titreye titreye, hıçkırarak dışarı kaçtım.”

Gösterimin başlamasından 10 dakika sonra salonu terk eden Likud Milletvekili Eli Dallal da sosyal meyda hesabından, “Bu vahşeti kısa bir süre izledikten sonra net bir şekilde şunu söylüyorum; intikam almak gerekiyor, zira Hamas’ın yeniden böyle bir saldırı yapmasına izin verilemez” diye yazdı.

İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kisch de gösterimin ardından Tevrat’ta Yahudi halkının baş düşmanı olarak geçen Amalek’e gönderme yaparak, “Amalek’in size yaptıklarını hatırlayın. İsrail’in Amalek’miş gibi Hamas’ı ve Hamas’a ait her izi yok etmesi gerekiyor” dedi.

Gösterim sırasında Likud Partili Milletvekili Tsega Melaku’nun bayıldığı ve psikologların Knesset’e çağrıldığı bildirildi.

Dinci Siyonist Partili parlamenter Michal Waldiger, “Bu aşağılık katiller onlara 'düşman' denilmesini bile hak etmiyor. Bu şeylerin dünyada var olma hakkı yok. Gazze’de yaşayanlar da bu korkunç katliama iştirak etti” dedi.

Yeş Atid Partisi Milletvekili Vladimir Beliak, “Tek bir cümle söyleyeceğim; unutmak ve affetmek yasak. Ebediyen” dedi.

X Platformundaki hesabında gösterimin büyük bir kısmını izleyebildiğini yazan İşçi Partisi Milletvekili Naama Lazimi, “Katledilen bebeğin fotoğrafı ekranda belirdiğinde artık dayanamadım ve çıkmak zorunda kaldım. Bu görüntü ömür boyu ruhumun derinliklerine işlenmiş olarak kalacak” diye yazdı.

Gösterimin ardından, Likud Vekili Boaz Bismuth dünyanın İsrail’in neler yaşadığını öğrenmesi için IDF’e görüntülerin dünya kamuoyuyla da paylaşılması için çağrıda bulundu. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün