New York Maratonunda rehinelerin fotoğraflarını gösteren tişörtlerle koşuldu

New York Şehri Maratonunda koşucular ve İsrail bayrakları taşıyan izleyiciler 7 Ekim katliamında Hamas´ın rehine olarak kaçırdığı İsraillilerin fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giydi.

Selin KANDİYOTİ Kültür
8 Kasım 2023 Çarşamba

5 Kasım Pazar günü 52.si düzenlenen, dünyanın en büyük maratonu olan New York Maratonunda katılım rekor seviyesinde, 50 binlere yaklaştı. 130’u aşkın ülkeden katılan yarışmacılar on binlerce seyircinin alkışları arasında 42 kilometre koşarak yarışmayı Central Park’ta bitirdi. Maratonda 30 kadar koşucu 7 Ekim’de Hamas tarafından kaçırılan çocukların fotoğraflarının basılı olduğu tişörtlerle yarıştı. Kimi yarışmacı vücuduna İsrail bayrağı asarken bu yarışmacılar için yol kenarında İsrail bayrakları ve kaçırılan insanların fotoğraflarıyla yüzlerce insan ‘Onları eve getirin’ sözleriyle tezahürat yaptı. Bitiş çizgisine yakın bir noktada bulunan Columbus Meydanında, Kibutz Beri’den Hamas tarafından kaçırılan 35 yaşındaki Yarden Roman Gat’ın abisi bir konuşma yaptı. Kaçırılan genç kadının üç yaşındaki kızı ve eşi son anda kaçırıldıkları kamyonetin arkasından atlayarak kaçmayı başarmıştı.

Dünyanın ilk maratonu olan ve birçok şehir maratonuna ilham olan New York Şehri maratonun yaratıcısı Holokost kurtulanı Romanyalı Fred Lebow’un 1994’te yapılan heykeli her yıl maratonun bitiş çizgisine getiriliyor. Lebow 1994’te beyin tümörü nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti. John Lennon’dan sonra Central Park’ta en büyük cenaze töreni 3 bin kişinin toplanmasıyla Fred Lebow için yapılmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün