İsrail´de muhalefet Hamas´ı önleyemeyen Netanyahu´ya tepkili

İsrail´de muhalefet partisi liderleri pazartesi günü Başbakan Binyamin Netanyahu´yu, Hamas´ın saldırısını önleyememesinin suçunu saptırdığı için eleştirdi.

Dünya
7 Kasım 2023 Salı

Netanyahu, bu yılın başlarında kurduğu koalisyona karşı, yedek askerlerin protestolarının Hamas’ın 7 Ekim’de saldırıyı başlatma kararında bir faktör olduğunu öne sürmüştü.

Muhalefet Lideri Yair Lapid, Yeş Atid partisinin Knesset'teki toplantısının başında yaptığı açıklamada, "Her seferinde aynı şeyi yapıyor. Tweet atıyor, sonra siliyor, söylüyor, sonra reddediyor. Bu onun yöntemi. Bu sefer işe yaramayacak. Netanyahu'ya söylüyorum, bu tek taraflı tartışmayı yürütmenize izin vermeyeceğiz" dedi

Lapid ayrıca, ‘‘Netanyahu, en iyi savaşçılarımıza iftira atmak yerine, önemli olana odaklanmalı. Rehineleri geri almalı, Hamas'ı yenmeli ve hükümetin İsrail vatandaşları adına utanç verici performansını iyileştirmeli" ifadelerini kullandı.

İsrail Evimiz Partisi Genel Başkanı Avigdor Liberman ise Netanyahu'yu istifaya çağırdı. Liberman, Netanyahu’nun Gazze politikasının başarısız olduğunu dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün