ABD´den İsrail´e Demir Kubbe için 14 milyar dolarlık savunma paketi

İsrail Savunma Kuvvetleri, (IDF) ABD Başkanı Joe Biden´ın İsrail´e vereceği desteğin daha fazla Demir Kubbe sistemi yapmak için kullanacak.

Dünya
7 Kasım 2023 Salı

ABD Temsilciler Meclisi perşembe günü İsrail için 14 milyar dolarlık askeri yardım paketini onayladı. Yardım, Demir Kubbe cephaneliğini ikiye katına çıkartacak.

Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi'nde füze savunma analisti olan Wes Rumbaugh, Bloomberg'e verdiği demeçte, yardım sayesinde inşa edilecek yeni sistemlerin İsrail'de halen faaliyette olan eski ekipmanların yerini almasının muhtemel olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz ay, Demir Kılıç Operasyonu'nun başlatılmasının ardından Pentagon, daha önce İsrail'den satın aldığı iki Demir Kubbe füze savunma sistemini de Kudüs'e geri göndermeyi planladığını duyurmuştu.

Biden, ABD Kongresi ve Temsilciler Meclisi'nden geçen ay hem İsrail hem de Ukrayna için toplam 106 milyar dolarlık paketin onaylamasını istemişti. Biden, "İsrail ve Ukrayna'nın savaş alanındaki zaferleri Amerika'nın ulusal güvenliğini korumak için şart" ifadelerini kullanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün