Ailelerden, rehineler ile Hamaslı tutukluların takas edilmesi için çağrı

Janet MİTRANİ Dünya
1 Kasım 2023 Çarşamba

Hamas tarafından Gazze'ye kaçırılan İsrailli rehinelerin temsilcileri geçtiğimiz cumartesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptıkları toplantının ardından Tel Aviv'de düzenlenen gösteride, Hamas'ın tüm İsrailli rehineleri serbest bırakması karşılığında İsrail'in Hamaslı tutukluların tümünü serbest bırakmayı düşünmesi gerektiğini ifade ettiler.

Aileler adına konuşan Leshem Gonen, "Aile üyelerimizin kaderlerini tehlikeye atacak hiçbir hamle yapılmamasını, her adımda onların iyiliğinin göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz" dedi.

Toplantıdan sonra ailelerin bildirisini okuyan Gonen, "Hepimiz tankların Gazze'ye girişini gördük ve çok endişeleniyoruz. Aile üyemizin kaderini tehlikeye atan hiçbir hamle yapılmamasını talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.

7 Ekim'de kızı Rumi, Kibbutz Re'im yakınlarında düzenlenen müzik festivalinden kaçırılan Leshem Gonen, "Başbakan ile iki saat süren bir toplantıdan çıktık; çok acı vericiydi ve ailelerin temsilcileri IDF’in (İsrail Savunma Kuvvetleri) operasyonlarının kaçırılanların kaderini belirlediği konusunda samimi ve açık bir talepte bulundular. Bunun sorumluluğu İsrail Devletinindir. Aile üyelerimizin kaderlerini tehlikeye atan hiçbir hamlede bulunulmamasını ve her harekette onların iyiliğinin göz önünde bulundurmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Onları şimdi eve getirin" tezahüratlarına karşılık olarak Leshem Gonen, "Ailelerin kaygılı olduğunu açıkça belirttik. 'Herkes karşılığında herkes' çerçevesinde aile üyelerimizin derhal geri dönmesine yönelik bir anlaşma düşünülmeli; bu ulusal çapta geniş bir desteğe sahip olacaktır" açıklamalarında bulundu. Leshem Gonen, Netanyahu'nun bu kelimeleri duyduğunu ve ailelerin kararlılığını anladığını ifade etti.

Toplantının ardından bir basın toplantısında konuşan Netanyahu, bu talebin rehine konusuyla ilgilenen tarafların hepsi tarafından ‘tartışıldığını’ fakat bu konuların detayına girmenin onları geri getirmekte yardımcı olmadığını belirtti.

Netanyahu ailelerin temsilcileriyle yaptığı bu ikinci toplantıda, ilgili kişiler ve bazı hususları ayrıntılı olarak açıklamasının engellendiğini söyledi. Netanyahu ifadesinde, "Bununla ikincil bir konu olarak değil savaşın amaçlarının ayrılmaz bir parçası olarak ilgileniyoruz" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün