İsrailli rehinelerin posterlerini söken adama tepki viral oldu

Hamas-İsrail savaşı başladığı günden beri Hamas tarafından kaçırılan 200´den fazla rehinenin fotoğrafları New York´ta birçok mahallelere asılmış, birçoğu İsrail karşıtları tarafından sökülmüştü. Böyle bir sökme girişiminin New Yorklu inşaat işçisi tarafından engellendiği video sosyal medyada viral oldu.

Selin KANDİYOTİ Kültür
1 Kasım 2023 Çarşamba

Geçen hafta sosyal medyada İsrailli rehinelerinin posterlerinin sökülme anlarının videoları paylaşıldı. New York’ta birçok mahalle ve sokakta bu girişimlerin yaşandığı gözler önüne serildi. Ancak bir video tüm videoların önüne geçti. Viral olan videoda bir inşaat çalışanı posteri söken adamın yaptığının yanlış olduğunu güçlü bir sesle ve bol küfür eşliğinde belirterek üzerine yürüdü. 

Videonun viral olmasının en büyük sebebi ise inşaat çalışanının Yahudi olmadığını ‘f…king’ kelimesi ile birlikte telaffuz etmesiydi. Konuşması boyunca gündelik konuşmalarda bolca geçen bu küfrü kullanan kişinin adının Paulie olduğu anlaşıldı. Video eski adıyla Twitter olan X’te ‘stop antisemitism’ adlı hesaptan yayıldı.

Söz konusu Paulie, 43 saniyelik videoda ağır bir New York aksanıyla “Buna dokunmaya hakkın yok. Burası özgür bir ülke. Filistin bayrağını alıp sallayarak Yahudilere ölüm, Amerika’ya ölüm diye, ya da ne istersen bağırabilirsin. Ama bizim de bunları asmaya hakkımız var. Bunu sökemezsin” şeklinde konuştu. Daha sonra Paulie, posteri söken ve kağıdı yere atan kişiye “Yerlere çöp atıyorsun, bir dakika sonra yerleri seninle ben pisleteceğim” diyerek üzerine yürüdü. Elinde hala yırttığı posteri tutan adamın kendisine “Kanıtın var mı? Bana dokunma” demesi üzerine, “Bunu yapmamı istediğini biliyorum, seni hastaneye yollamayı çok isterdim. Senin bu insanların kaçırılmadığına dair kanıtın var mı? Şimdi yürü git” dediği duyuldu. Saniyeler içinde ona destek olan diğer inşaat çalışanı arkadaşları adamı olay yerinden uzaklaştırdı.

Sosyal medya platformu X’te cuma akşamı üç milyon izleyiciye ulaşan video daha sonra Instagram’a da taşındı. Olayın gerçekleştiği yerin X kullanıcılarının yorumlarıyla Queens’de Forest Hills mahallesi olduğu anlaşıldı. Bu mahalle Yahudilerin yoğun yaşadığı bir bölge olmasıyla tanınıyor. Yorumlarda Paulie kahraman ilan edildi ve Şabat sofrasına davet edildi. Instagram’da bir yorumda “Bu Yahudi olmayan insanın doğru olanı yapmak için gösterdiği azim tam da ihtiyacımız olan enerji ve desteği yansıtıyor. Rehineleri yuvalarına döndürmeye yardım etmek ahlaklı her insanın yapması gereken bir şey” denildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün