Sosyal medyanın yeni antisemit sembolü: Yamaç paraşütü

Yaklaşık 1.400 İsraillinin hayatını kaybettiği, 239 asker ve sivilin Gazze Şeridi´ne kaçırıldığı Hamas saldırısı, sosyal medyada yeni bir antisemit sembolün oluşmasına yol açtı.

Dünya
31 Ekim 2023 Salı

Hamaslı teröristlerin 7 Ekim'de İsrail'in üzerinde paraşütle gezinen görüntüleri, terör örgütü ve destekçileri için bir zafer sembolü haline geldi. Birkaç gün içinde de Filistin yanlısı gruplar katliama desteklerini ifade etmek için sosyal medyada yamaç paraşütü illüstrasyonları kullanmaya başladılar.

9 Ekim’de Florida'dan neo-Naziler bir e-ticaret web sitesi üzerinden yamaç paraşütü, AK-47 tüfeği ve bazı figürlerin çizildiği tişörtler satmaya başladı. 14 Ekim'de Londra'da İsrail karşıtı bir mitinge katılan kadınlar kıyafetlerine yamaç paraşütü resimleri eklediler.

Neo-Naziler ve beyaz üstünlükçü gruplar, çevrimiçi forumlarda ve sosyal medyada yapay zekâ tarafından oluşturulan paraşütlü teröristlerin görüntülerinde kipalı, büyük burunlu, Yahudi stereotipleri paylaşmaya başladı.

İsrail’deki Reichman Üniversitesi'nde araştırma görevlisi ve Aşırılık Araştırmaları Direktörü Dr. Ariel Koch,"Herkes bu illüstrasyonları kendi açısından kullandı. İsa’nın bile illüstrasyonlarda Yahudileri kovaladığı görüntüler paylaşılarak yamaç paraşütünü antisemitizm ile bağdaştırmaya başladılar’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün