Barış çok uzakta

İsrail-Hamas savaşında, on gün geride kalırken iki tarafta da kayıplar artıyor. Ateşkes için bir adım ise henüz ufukta görünmüyor.

Dünya
18 Ekim 2023 Çarşamba

500 cesedin kimliği belirlenemedi

Salı günü itibariyle İsrail medyası, saldırıda ölenlerin sayısının 1300’e ulaştığını, toplam 3300 kişinin de yaralandığını belirtti. Yetkililer, kötü durumları nedeniyle yaklaşık 500 cesedin kimliklerinin halen belirlenemediği açıkladı.

Rehine sayısı ilk tahminlerin çok üzerinde

İsrailli yetkililer, Gazze’ye kaçırıldığı düşünülen İsraillilerin sayısının 200 ila 250 arasında olduğunu açıkladı.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Hanegbi henüz tüm rehinelerin kimliklerini belirleyemediklerini açıklarken, Hamas’la herhangi bir rehine pazarlığı yapmayı düşünmediklerini belirtti. Hamas ise, 21 yaşındaki genç bir rehinenin videosunu yayınladı.

Gazze’ye hava saldırısı devam ediyor

İsrail’in Gazze’ye yoğun hava saldırısı da devam ediyor. Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 3000’i aştığını, 12 bin kişinin de yaralandığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’deki hastanelerin endişe verici olduğunu açıkladı. Hastanelerde tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı çekildiği Gazze’de su sıkıntısının da bulaşıcı hastalıklara neden olmasından endişe ediliyor.

  • İsrail, ülkenin güneyinde, Gazze sınırına 4 kilometre mesafedeki tüm yerleşimlerin boşaltıldığını açıkladı. Yaklaşık 500 bin İsrailli evlerinden ayrıldı. Gazze’de ise yaklaşık 1 milyon kişi evlerinden ayrılarak güneye yöneldi.
  • Ürdün Kralı 2.Abdullah, ne kendilerinin ne de Mısır’ın Filistinli mülteci kabul etmeyeceğini belirtti. Kral, “Bu bizim kırmızı çizgimiz” dedi.
  • İsrail kuzey sınırında da Lübnan’dan roket saldırıları olduğunu ve yaralılar olduğunu duyurdu.
  • Yabancı liderler, bölgeye ziyaretlerini açıklıyor. ABD Başkanı Biden’dan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron da ilerleyen günlerde İsrail’i ziyaret edeceğini belirtti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün