Papa: “Rehineler için dua ediyorum”

İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana ikinci kez açıklamalarda bulunan Papa Francis, Hamas tarafından alınan İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını talep etti.

Dünya
18 Ekim 2023 Çarşamba

Papa Francis, Vatikan Aziz Petrus Meydanındaki haftalık toplantısının sonunda yaptığı konuşmada “İsrail ve Filistin'de olanları hüzün ve endişeyle takip ediyorum. Birçok insan öldü, birçoğu yaralandı,” dedi ve ekledi “Bir bayram gününün yas gününe dönüştüğünü gören aileler için dua ediyorum ve rehinelerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum.”

Papa Francis ayrıca İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu ifade ederken Filistinliler’in Gazze’de bulundukları kuşatma durumundan endişe duyduğunu da belirtti.

Papa Katolik Kilisesi'nin başı olarak İsrail ve Gazze bölgesinde dini bir otorite taşımıyor. Fakat birçok insan tarafından Papa'nın sözleri, insanlık için ahlaki bir pusula olarak kabul ediliyor.

Papa Francis, çarşamba günü yaptığı son açıklamalarda, önceki açıklamasıyla da paralel olarak, taraflara gerilimi azaltma çağrısı yaptı ve kurbanların ailelerine dayanışma ve birlik hislerini ifade etti. Terör ve ızdırap içindeki herkes için dua ettiğini sözlerine ekledi.

"Terörizm ve aşırılık, İsrailliler ve Filistinliler arasındaki çatışmanın çözümüne yardımcı olamaz, aksine nefreti, şiddeti, intikamı teşvik eder ve her iki taraf için de daha fazla acıya mahal verir. Ortadoğu’nun savaşa değil, adalet, diyalog ve kardeşlik cesareti üzerine inşa edilmiş bir barışa ihtiyacı vardır."

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün