Gazze´de hastane saldırısı yüzlerce cana mal oldu

Gazze Sağlık Bakanlığı, Salı akşamı İsrail´in düzenlediği hava saldırısının hastanede yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğunu belirtti. İsrail ise patlamaya Filistin ateşinin neden olduğunu söyledi.

Dünya
18 Ekim 2023 Çarşamba

Salı, savaşın başlamasında beri, Gazze’de bir günde en çok can kaybının yaşandığı gün oldu.
Filistin Yönetimi Sağlık Bakanı Mai Alkaila, İsrail’i el-Ehli Baptist Hastanesinde katliam yapmakla suçladı. Sağlık Bakanlığı sözcüsü, can kaybının yüzlerce olduğunu belirtirken, çarşamba sabahı itibariyle halen enkazdan cesetlerin çıkarıldığını açıkladı. Saldırının ardından ilk saatlerde, Gazze Sivil Savunma Şefi, 300 kişinin öldüğünü açılarken, sağlık bakanlığı can kaybını 500 olarak belirtti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsrail ordusunun değil, Gazze’deki teröristlerin hastaneye saldırdığını belirtti.
İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari ise basına yaptığı açıklamada, hava saldırı sırasında hastanenin yakınlarından geçen bir grup Filistin İslami Cihad militanı tarafından roket atıldığını belirtti.
Diğer bir sözcü Teğmen Jonathan Conricus ise CNN’e yaptığı açıklamada, istihbaratın militanlar arasında yanlış ateşleme ile ilgili bir konuşmayı kaydettiğini belirtti. Ordunun söz konusu konuşma kaydını yayınlayacağını da ekledi.
İslami Cihad ise, hastane patlamasıyla ilgisi olduğunu reddetti ve o saatlerde Gazze topraklarında hiç hareketinin bulunmadığını söyledi.
Hastane saldırısı dünyanın dört bir tarafında kınandı. Kanada, Türkiye, Mısır, Ürdün ve Katar, saldırıyı kınayanlar arasında oldu. Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri, BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı.
Salı akşamı olayın medyada geniş yer almasının ardından Ankara’da İsrail Büyükelçiliği önünde, İstanbul’da da konsolosluk önünde toplanan kalabalıklar, İsrail’i protesto etti.

Kaynak: Reuters

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün