Rehineler için Mısır´a yardım çağrısı

İsrail, Mısır´dan Gazze rehinelerinin serbest bırakılmalarına yardım etmesini istedi.

Dünya
11 Ekim 2023 Çarşamba

Katarlı El Cedit adlı internet sitesine göre, İsrail Mısır’dan terör örgütü Hamas’ın elinde tuttuğu, özellikle yaşlı, yaralı ve engelli rehinelerin serbest bırakılmaları ile ilgili müdahil ve yardımcı olmasını istedi.

Hamas’ın aralarında kadın, çocuk, yaşlı ve askeri yetkililerin de bulunduğu yaklaşık 100 İsrailliyi rehin tuttuğu tahmin ediliyor.

IDF, kayıp ve rehine alındıkları ve Gazze’ye götürüldükleri tahmin edilen kişiler hakkında en güncel şekilde bilgileri toplamak üzere bir yönetim merkezi oluşturdu. Toplanan bilgilerin, tüm askeri ve güvenlik birimlerine dağıtılacağı, en güncel ve güvenilir bilginin gerekli her noktaya en kısa sürede ulaştırılmasının hedeflendiği bildirildi. Yönetim merkezi, rehinelerin ailelerine destek olmak üzere donanımlı psikologlar ve ilgili bölümlerin temsilcileri tarafından idare ediliyor.

İsrail’in geçmişte kayıp ve rehine alınanlar hakkında pazarlık yapma konusunda uzman kadrosunun başında bulunan Avukat Uri Slonim, Hamas’ın psikolojik bir savaş yönetme taktiği uygulayacağını düşündüğünü söyledi. Slonim, “Hamas, sadece İsrailli liderlerle değil, direkt olarak elindeki rehinelerin aileleriyle görüşerek baskıyı artırma yoluna gidecektir. Bu mesele, daha önce bildiklerimize benzemeyecek, oldukça karmaşık ve uzun bir süreç olacaktır,” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün