Yael Arad aramızdaydı

İsrail Olimpiyat Komitesi Başkanı Yael Arad, Avrupa Olimpiyat Komiteleri 52.Genel Kurulu için geldiği İstanbul´da ilk gün Türk Yahudi Toplumu spor idarecileri ile tanışıp tesisleri ziyaret etti.

Spor
11 Ekim 2023 Çarşamba

Toplantıya Hahambaşılık Maccabi Oyunları Türkiye Komitesi üyeleri, Alef/YSK ve GKD temsilcileri ve Özel Ulus Musevi Lisesi Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi katıldı.

Yael Arad, judoya sekiz yaşında başladığını, zamanla ilerleyerek İsrail'e ilk Olimpiyat altın madalyasını 1992 Barselona Olimpiyatlarında kazandırdığını, 1993 Maccabiat Oyunlarında açılış töreninde meşaleyi yakmakla onurlandırıldığını anlattı.

Sporu bıraktıktan sonra profesyonel hayata geçtiğini ve şimdi İsrail Olimpiyat Komitesi Başkanı olarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında İsrailli sporcuların başarılı olabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Röne Kaspi yaptığı sunumda UÖML'nin tarihçesini ve günümüzdeki başarılarını anlattı.

Maccabi Komitesi adına Sadi Beceren, Avrupa Maccabi Gençlik Oyunları 2024 Londra için çalıştıklarını ve 1991’den beri düzenli olarak  Maccabi Oyunlarına katilan Yahudi sporcuların Türkiye’yi yurt dışında temsil etmelerinden ve kazandıkları başarılardan duydukları gururu anlattı.

Toplantının sonunda karşılıklı hatırat takdimleri yapıldı. Toplu foto çekildikten sonra Yael Arad'a UÖML ve Alef-YSK tesislerinde gençlerin spor yaptığı tesisler gösterildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün