İsrail – Hamas savaşında ölü sayısı 1100´ü geçti

Hamas´ın İsrail´e başlattığı ve İsrail´in de karşılık verdiği saldırıların üçüncü gününe girilirken, İsrail ve Filistinli kaynaklar 1100´den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

Dünya
9 Ekim 2023 Pazartesi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın cumartesi günü başlattığı saldırı sonucu şimdiye kadar 700 İsrailli sivilin ve askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. 2 bin 300 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar arasında durumu ciddi olanların bulunduğu, bu nedenle can kaybının artmasından endişe edildiği de açıklandı. Bu sayılarla İsrail'in kayıpları 1973'teki Yom Kipur Savaşı'ndan bu yana kaydedilen en büyük kayıp oldu.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog'un eski sözcüsü Eylon Levy, "Cumartesi günü Holokost'un sona ermesinden bu yana Yahudi tarihinin en karanlık günü olduğunu söylemek abartı olmaz. 7 Ekim 2023, Holokost'tan bu yana tek bir günde en çok Yahudi’nin katledildiğini gün oldu" ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın pazar günü itibariyle yaptığı açıklamada ise İsrail'in saldırılarında can kaybının 413 olduğu bildirildi.

Pazar gecesi itibariyle Hamas'ın İsrail'e düzenlediği roket saldırılarının devam ettiği, Tel Aviv ve diğer kentlerde alarm verildiği kaydedildi. İsrail güvenlik güçleri, ülkenin güneyindeki çatışmaların da devam ettiğini duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Jonathan Conricus "Birliklerimiz savaşıyor ve İsrail’de bulunan son teröristleri de ele geçirmeye çalışıyor" dedi.

İsrail ordusu gece boyunca Gazze Şeridi'nde bulunan Hamas terör örgütü ve İslami Cihad’a ait 500'den fazla hedefin de bombalanmadığını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün