İsrail Hamas´ın saldırısına karşı savaş ilan etti

Hamas Terör Örgütü´nün silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, cumartesi sabahı İsrail´e karşı ´Aksa Tufanı´ isimli bir operasyon başlattı. İsrail ordusu ise savaş ilan etti.

Dünya
7 Ekim 2023 Cumartesi

Gazze’den İsrail’e roketler fırlatılmasıyla bölgede tansiyon hızla tırmandı. Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail’e karşı başlattıkları Aksa Tufanı’nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını açıkladı. Filistinli İslami Cihad örgütü de savaşçılarının Hamas operasyonuna katıldığını duyurdu.

Magen David Adom'a (İsrail’in kan bankası) göre en az bir roket doğrudan Gederot Bölge Konseyi'ndeki bir binaya isabet ederek 60'lı yaşlarındaki bir kadını öldürdü.

Silahlı gruplar, İsrail’in Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi. İsrail ordusunun silahlı gruplarla çatışmaya girdiği ve yaralılar olduğu bildirildi. İsrail ordusu, Sderot kentinin girişinde yolları kapattı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant yaptığı açıklamada, "Hamas Terör Örgütü bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail Devleti'ne saldırdı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) her noktada düşmana karşı savaşıyor. İsrail bu savaşı kazanacak” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli grupların fırlattığı roketlerden bazıları Demir Kubbe hava savunma sistemlerince imha edildi.

İsrail basını, Gazze'den atılan roketler nedeniyle, İsrail'de en az 300 kişi hayatını kaybederken 345'i ağır olmak üzere 1864 yaralı olduğunu açıkladı.

Resmi olmayan haberlere göre şu anda yaklaşık 750 İsrailli de kayıp.

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün