Gureva: "Hedefim, dünyada bir numara olmak"

Spor
4 Ekim 2023 Çarşamba

Antalya'da hazırlandığı ABD Açık'ta, gençler kategorisinde teklerde çeyrek finale çıkma başarısını gösteren, çiftlerde şampiyonluk elde eden 18 yaşındaki Rus tenisçi Anastasiia Gureva, kentin güzel havasıyla kendisine sağlanan imkanların başarısına olumlu yansıdığını belirtti.

Spor kariyeri için yaşamayı tercih ettiği Antalya'da, uluslararası organizasyonlara sporcusu olduğu Megasaray Tenis Akademisi'nde hazırlanan Gureva, sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta, gençler kategorisinde adından söz ettirdi.

Kadınlarda teklerde çeyrek finale kadar yükselen Rus tenisçi, çiftlerde ise şampiyonluğa ulaşarak kariyerine önemli başarı ekledi.

Çiftler finalinde Rumen tenisçi Mara Gae ile rakipleri Japon Sarah Saito-Nanaka Sato ikilisini 2-1 yenerek şampiyon olan, teklerde ise Slovak sporcu Renata Jamrichova'ya 2-0 mağlup olarak turnuvaya çeyrek finalde veda eden Anastasiia Gureva ABD Açık'taki başarısını, Antalya'da AA muhabirine değerlendirdi.

Gureva, "ABD Açık'a Antalya'da hazırlandım. Antalya ve buradaki imkanlar çok güzel. Antalya'nın iyi havası, bana sağlanan imkanlar başarıma katkı sağladı. Koçlarla yaptığımız programdan çok memnunum. Diğer oyuncularla da konuşuyorum. Onlar da buradaki tenis imkanlarından ve hava şartlarından çok memnunlar" diye konuştu.

Anastasiia Gureva, Antalya'da uzun yıllar yaşamak, bu kentte turnuvalara hazırlanmak istediğini kaydederek, "Hedefim, dünyada bir numara olmak" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün