A Milli Kadın Voleybol Takımı, coşkuyla karşılandı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya´nın başkenti Tokyo´da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri´ni namağlup şekilde tamamlayarak olimpiyat bileti aldı.

Spor
27 Eylül 2023 Çarşamba

Filenin Sultanları, sezonun son turnuvası 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda ev sahibi Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru'yla mücadele etti. Grupta Porto Riko'yu 3-0, Bulgaristan'ı 3-0, Peru'yu 3-1, Arjantin'i 3-1, Brezilya'yı 3-0, Japonya'yı 3-1 ve Belçika'yı 3-0 yenerek 7’de 7 yapan Milli Takım, organizasyonu 21 puanla yenilgisiz lider tamamlayarak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Japonya’dan kalkan uçakla İstanbul Havalimanına gelen millileri, havalimanında İstanbul Valisi Davut Gül ve çok sayıda taraftar karşıladı. Filenin Sultanları’nı havalimanında karşılayanlar arasında Arnavutköy Belediyesi'nin voleybolcuları da yer aldı. 

Hedeflerinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu vurgulayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da, “Filenin Sultanları, belki de dünyada örneği olmayan bir şekilde bir yılda üç şampiyonluk elde etti. Bu çok büyük bir gurur. Bu başarıda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Uzun bir maratondu. Dört aydır evlerinden ve memleketlerinden uzakta yılmadan mücadele ettiler ve bizim gururumuz oldular. Artık hedefimiz olimpiyatta madalya almak. Türk sporunda bir ilki gerçekleştireceğiz inşallah. Bunu başaracak güçteyiz” diye konuştu.

Bu yaz hedeflerine ulaştıklarını belirten A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Danielle Santarelli ise, “Bu yaz için gerçekten çok mutluyum. Hedefimize ulaştık. Harika bir yaz geçirdik. Bu oyuncularla ve ekiple gurur duyuyorum. Çok yorgunuz ve dinlenecek çok az zamanımız var ama gösterdiğimiz başarıdan dolayı da çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün