Türk Yahudi Toplumundan Kos Camisi için restorasyona yardım çağrısı

Türk Yahudi Toplumu X´ten (Twitter) yaptığı çağrıyla, Yunanistan´daki Kos Camisinin restorasyonuna yardım etmek istediğini Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis´e iletti.

Toplum
25 Ağustos 2023 Cuma

Türk Yahudi Toplumu yaptığı paylaşımda, Kos Sinagogunun restore edilmesinden duyduğu mutluluğu belirtirken, Kos Camisinin hala harap durumda olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Türk Yahudi Toplumu, ‘‘Türkiye Yahudi Cemaati olarak bu seneki yıkıcı depremden sağ kurtulduk. Antakya Sinagogumuz yıkıldı ama onu yeniden inşa edip dirilteceğiz. Kos Camisinin restorasyonuna yardım etmemize da izin verirseniz, Yunanlı yetkililerin gözetiminde gönüllü olarak çalışabiliriz’’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ‘‘Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Kuran-ı Kerim’e ve tüm kutsal kitaplara faşist saldırılar sürerken, Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa’ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler. Bu hassasiyet ülkemizin ortak değeridir. Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir. Yahudi vatandaşlarımızı bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, ‘‘Türk Yahudi Toplumu’nun, Kos Adası’nda bulunan harap haldeki camiyi tamir ettirme önerisini çok önemli buluyoruz. Bu hassasiyetlerinden ötürü kendilerini kutluyoruz. Bunun, bugün dünyada yaşanan toplumsal kutuplaşma karşısında, inançların saygı içinde bir arada yaşamasına örnek olmasını diliyoruz’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün