ABD eski ulusal güvenlik danışmanından ´´Yahudiler Nazilere karşı koyabilirdi´´ iddiası

ABD eski Başkanı Donald Trump´ın ulusal güvenlik danışmanının, Auschwitz´e getirilen Yahudilerin Nazi zulmüne kolayca direnebileceklerini öne sürdüğü video bu hafta sosyal medyada viral oldu.

Dünya
17 Ağustos 2023 Perşembe

2017'de Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak sadece üç hafta görev yapan ve ardından istifa eden Michael Flynn, Polonya'daki Auschwitz ölüm kampını ziyaretinde tur rehberiyle yaptığı konuşma sosyal medyada yayıldı. Flynn videoda, Yahudilerin kamptaki askerlerden sayıca üstün olduğunu ve Yahudilerin kampa vardığında Nazilere direnmesinin kolay olduğunu iddia etti.

Flynn'in Holokost hakkındaki iddialarına yanıt veren Polonya Auschwitz Anıt Müzesi, “Yahudilerin, askerlere kıyasla sayısal güçleri nedeniyle direnebileceği iddiası, Holokost sırasındaki korkunç koşulları aşırı basitleştiriyor. Auschwitz'e ulaştıktan sonra, Yahudiler elektrikli dikenli tellerle çevrili Auschwitz-Birkenau kampının sınırları içinde silahlı SS muhafızlarıyla karşılandı. Çok sayıda SS muhafızı direnişi neredeyse imkansız hale getirdi. Ek olarak, yakınlarda Alman polisi ve askeri birliklerinin bulunması herhangi bir ayaklanma için bir tehditti. Ayrıca o dönemde insanların, özellikle Nazilerin manipülatif taktikleri göz önüne alındığında, karşılaştıkları dehşetin boyutunu tam olarak kavramalarını bekleyemeyiz'' ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün